Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 26 Şubat 2008 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batı bölgeler bu haftayı bahar havasında geçiriyor. Yarın sıcaklık 20 dereceyi de aşacak ama gece ve gündüz sıcaklık farkı açılıyor. Doğu kesimlerde ise sıcaklık perşembe günü yükselecek.

- İstanbul'da iki gün hava güneşli, sıcaklık yarın 19 dereceye kadar çıkacak. Ankara'da sabahları pus oluşuyor, öğle saatleri ise güneşli geçecek. Ankara'da da yarın sıcaklık 15 dereceyi görecek. İzmir açık gökyüzü, zayıf rüzgarı ve yüksek sıcaklıkları ile baharı yaşıyor. Adana hızla ısınmaya başladı. Bugün İstanbul 15, Ankara 8, İzmir 19, Bursa 16, Adana 17 derece. Sınır ötesi harekatın yapıldığı bölgede rüzgar bugün hafifledi, kar özellikle Hakkari Çukurca ve Şemdinli'de daha yoğun olarak yağacak. Silopi ve Uludere'de ise kar yağışı öğleden sonra etkisini kaybetmeye başlayacak. Bugün Hakkari'de sıcaklık en fazla 2 dereceye kadar çıkacak. Bölgede bu gece hava açmaya başlayacağından don bekleniyor, sıcaklık -11 dereceye kadar inecek. Yarından itibaren bölgede hava açık olacak.

Marmara'da iki gün boyunca güneş bolca görülecek. Artmaya devam eden sıcaklık yarın 20 dereceyi de geçecek. Rüzgar çoğu zaman lodosdan ve zayıf esiyor. Bölgede sabahın erken saatlerinde pus oluşabilir. Perşembeden itibaren ise bulutlanma biraz artacak. Bugün Edirne 17, Çanakkale 15, Kocaeli 18 derece.

İç Anadolu'nun doğusu, batısına göre çok daha soğuk, bu gece de Tokat, Sivas arasında don oluşacak. Bölgede hava açık ve sabahları pus görülüyor. Aylardan sonra, sıcaklık yarın Eskişehir'de 16 dereceye kadar çıkacak. Bugün ise Konya 6, Eskişehir 11, Sivas -2 derece.

Ege Bölgesi baharı yaşıyor, rüzgar bugünlerde hafif esecek. Hafta sonuna kadar yağış yok, Afyon ve Kütahya'da sabahları pus oluşuyor. Denizli 16, Muğla 17, Kütahya 12 derece.

Rüzgarın zayıflaması ile Akdeniz de baharı yaşamaya başladı, sıcaklık 20 dereceye yükselecek. Güneydoğu Anadolu'da da bulutlar dağılıyor. Sıcaklık bu bölgede de yarın 15 dereceyi geçecek. Bugün ise Antalya 20, Gaziantep 13 derece.

Doğu Anadolu'nun kuzeyinde Erzurum-Kars arasında hava açmaya başladığından don oluşuyor. Sıcaklık bu gece de Erzurum'da -20 dereceye kadar inecek. Kar yağışı, Van'ın güneyi-Hakkari ve Şırnak'ta bu geceye kadar aralıklı olarak devam edecek. Bugün Erzurum -2, Malatya 3, Van 4 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde hava açık, iç kesimlerde sabah saatlerinde pus oluşuyor. Sıcaklık bölgenin batısından başlayarak yükseliyor, yarından itibaren sıcaklık 15 dereceye çıkacak. Bölgede cumaya kadar yağış beklenmiyor. Bugün Trabzon 10, Bolu 13, Samsun 12 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber